Allsvenskan div II

Ellan och Par Example, My och Cariya SN, Bella och Krusmynta, Sofia och Cheila Rose

Fan vad vi är bra. Igår så kom laget 2a bland 14 startande lag. Det är som sagt väldigt tråkigt att inte få vara med och rida, men jag tänker vara där varje tävling och hjälpa till och heja på!

Vi rider allsvenskan div II, vilket innebär att det är 4 st ryttare som startar. 1 rider banan på 1 m och resten rider på 1.10. Först rider man bara en grundomgång, vilket vanligtvis är ca 8 hinder. Sedan räknar man bort den sämsta ryttarens resultat, så det är alltså bara 3 ryttare som ränknas. Då går man först på hur många fel man har haft (man får fel om man rivit hinder, hästen stannade, om man korsar sin egen ridväg alltså lägger en volt. Utesluten blir man om man hoppar fel hinder, ramlar av eller får 2 st stopp under banan) och om det är flera lag som slutat på samma antal fel så blir det omhoppning mellan dem. Då får alla gå in en gång till och rida en omhoppningsbana som brukar vara på 4-5 hinder. Även där är det främst felen som räknas, men sedan är det tiden som avgör. Omhoppningen går väldigt fort med snäva svängar. Övriga placeringar så går dom efter tid, det är alltså bara de lag som har samma antal fel, det lägsta antalet fel,som får hoppa omhoppning. Så det gäller även att rida hyffsat fort även i grundomgången då det kan avgöra din placering ganska rejält.
Igår var det bara 1 lag som slutate på 0 fel, Årsta/Runsten, så de kom på 1a plats utan att hoppa omhoppning. Sedan var det riktigt många lag som slutade på 4 fel, däribland vi, så där avgörs placeringen efter tiden. Vi hade helt klart snabbast tid och kom då 2a.

Ni kanske har förstått lite av det jag försökt förklara nu :-) Så det är så det går till i allsvenskan. Kanske ska säga att det är 3 st tävlingar, varav 1 final. Till finalen är det bara ett visst antal lag som går vidare, de som ligger bäst till. Men det är inte finalen som är avgörande, utan man räknar ihop alla 3 tävlingar så det gäller att prestera bra hela tiden om man vill ha chans till placering.

Mal

Kommentarer
Postat av: Isa

Ni är grymma!! Man blir stolt över er :)

2009-03-16 @ 16:21:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0