Min nya vän Steve

Nu har jag precis kommit hem från skolan, vi slutade 12.30 idag. Sista lektionen innan vi slutade var filosofi där vi fick tillbaka våra prov. Typ mer än halva klassen hade bara fått g (ok det där lät lite väl hej-vi-har-inget-liv-och-får-mvg-hela-tiden men ni fattar..). Jag som tyckte det gick rätt så bra men icke. Får ta igen det på nästa prov :)

Jag har en förmåga att dra till mig underliga människor. Så när jag satt på tunnelbanan på väg hem satt det en jätte stor man (bukkis) mittemot mig. Jag försökte undvika honom med blicken för han såg så läskig ut. När t-banan stannade vid Mariatorget gick jag snabbt av och tänkte "puh, han sa inget". Så går jag upp för trapporna i min egna lilla värld och funderar på vad jag ska köpa till lunch eftersom det kändes lite töntigt att äta köttbullar och makaroner tre måltider i rad. Jag hör hur nån bakom mig säger "tjena" eller nåt i den stilen men tänkte att det var nog inte till mig. Jag fortsätter glatt upp för trapporna och precis när jag kommer upp märker jag hur någon snabbt kommer upp bredvid mig. Och gissa vem det var? Jo den läskiga mannen från tunnelbanan. Han heter Steve.

Steve: Excuse me.. Do you know where the arena of Zinkensdamm is?
Mal: (tänker för mig själv att det var tur att han bara frågade efter vägen, så jag svarar vänligt) Yes, just follow this street.
Steve: This street? Is it far?
Mal: Hm, like ten minutes walk from here.
Steve: Haha, that's far! What's your name?
Mal: Malin
Steve: I'm Steve. So... Do you live in this neighbourhood?
Mal: (nooo, nu kom det...) Eh... Yes..
Steve: Nice, I play with my friends every saturday on Zinkensdamm. You can come and watch us (me) play?
Mal: Eh...
Steve: You can take my number just in case?
Mal: You see.. I don't have a phone! I have to go!

Och så springer jag snabbt därifrån. Då kommer jag på att om han splar vad han nu spelar på Zinken varje lördag så borde han veta precis vart det ligger?! Och varför tog han inte då tunnelbanan en station till till stationen som HETER Zinkensdamm?! Gick han alltså av vid Maritatorget för att jag gjorde det och sen låtsades att han inte visste var det låg för att sedan fråga om jag vill åka dit och kolla på honom? Eller spelar han inte något alls? Vissa människor förstår man sig helt enkelt inte på!
Mal

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0